Frieda Schelfthout goes in frie-style.


 

De kunst-kriebels zijn meegegeven via het bloed langs vaders kant. Ik heb jaren met klei gespeeld in 't Bijgaards Ateljee . We hebben daar ook heel wat aquarellen geschilderd en ervaring opgedaan met olieverf. In het grafisch ateljee heb ik geproefd van basis-drukwerk, waarbij vooral het maken van monotypes mij aansprak. In de academie te Anderlecht heb ik me extra verdiept in de lijnen van het menselijk lichaam.

De laatste jaren schilder ik met acrylverf en ben aangenaam verrast over de vele voordelen : de mogelijkheid om zowel dekkend als vrij waterig te werken, de snelle droogtijd en ook belangrijk : geen geurhinder. Ik werk erg gevoelsmatig... de juiste lijnen en kleuren vinden in het schilderij, plots figuren ontdekken die je dan in de verf kan zetten, of werken naar een foto of reëel landschap...Het is telkens weer een uitdaging waarin ik mezelf kan 'verliezen' en het is een gezonde uitlaatklep voor fantasie en innerlijke broedsels .

Ik beleef er veel plezier aan en ik hoop via deze website jullie fantasie ook te prikkelen, en de handen te doen kriebelen om wat van binnen leeft zichtbaar te maken. Om met vrolijke lijnen en kleuren de omgeving wat op te fleuren en het hart open te houden voor speelsheid en geluk.

Van harte, Frieda